Siirry sisältöön

Muut tapahtumat

Jussi Huovisen muistokonsertti

  • Milloin
    30.07.2023 – 30.07.2023

Vienalaisen perinteentaitajan Jussi Huovisen muistokonsertti järjestetään Hietajärven perinnetalossa tänä vuonna sunnuntaina 30.7. klo 14.

JUSSI HUOVISEN MUISTOKONSERTTI HIETAJÄRVELLÄ
Kuusi vuotta sitten 93-vuotiaana tuonilmaisiin siirtynyt vienalaisen kulttuurin patriarkka oli elävä side muinaisuuteemme ja viimeinen lenkki siinä Kalevalankin luoneen suullisen perinteen ketjussa, joka ulottuu jopa vuosituhansien taakse.
Juminkeko-säätiö on yhdessä Vienan reitti ry:n ja Runolaulu-Akatemian kanssa järjestänyt yhtä kertaa lukuun ottamatta heinäkuun viimeisenä sunnuntaina Jussi Huovisen muistokonsertin.
Tänä vuonna tilaisuudessa runolaulua esittävät Maari Kallberg ja Laura Huovinen. Kolmantena esiintyjänä on Virve Kallio.
Maari Kallberg on Vienan Karjalan joikuperinteeseen erikoistunut muusikko-tutkija. Kallberg on toiminut laaja-alaisesti kansanmusiikin kentällä muusikkona, tutkijana ja opettajana. Suomalais-ugrilaisten kansojen musiikkeihin sekä uuteen äänitaiteeseen erikoistuneessa MeNaiset-lauluyhtyeessä hän on laulanut sen perustamisesta lähtien.
Laura Huovinen kuuluu Kuivajärven Huovisten runolaulajasukuun. Hän on opiskellut runolaulua ja kanteleensoittoa. Hän kävi esiintymässä Vuokkiniemessä, kun Vuokkiniemi oli Suomalais-ugrilaisen maailman kulttuuripääkaupunki.
Runolaulua harrastavalle ja työkseenkin sitä tekevälle Virve Kalliolle runolaulun ylläpitäminen on sydämenasia. Työkseen hän on tehnyt sitä jo 15 vuoden ajan. Koulutukseltaan hän on taiteen maisteri.
Konserttiin on vapaa pääsy. Osoite on Hietajärventie 29, Suomussalmi.
Tervetuloa konserttiin!

Tutustu myös näihin

Rakennus

Juminkeko-säätiön kulttuurikeskus edustaa uuden suomalaisen puuarkkitehtuurin huippua.

Lue lisää

Julkaisut

Juminkeko-säätiö julkaisee kirjoja, e-kirjoja, cd-levyjä ja multimediaohjelmia.

Lue lisää

Kalevala

Juminkeossa voi tutustua yhteen maailman laajimpiin kuuluvaan Kalevala-kokoelmaan.

Lue lisää