Siirry sisältöön

Meistä

Juminkeko on Juminkeko-säätiön ylläpitämä kansallinen ja kansainvälistä kulttuurivaihtoa harjoittava  Kalevala-keskus, joka vaalii ja tekee tunnetuksi Kalevalaan liittyvää kulttuuriperinnettä.

TÄHÄN KUVATEKSTI

Tervetuloa Juminkekoon - Kalevala-kotiin, joka sijaitsee Kuhmossa lähellä Venäjän Karjalan rajaa!

Täällä voi tutustua itse Kalevalaan ja sen historiaan, Kalevala-aiheisiin pysyviin ja vaihtuviin näyttelyihin, maailman laajimpiin kuuluvaan Kalevala-kokoelmaan, saada tietoja vienalaisista kylistä sekä Suomessa että Venäjän Karjalassa sekä osallistua konsertteihin, seminaareihin ym. tilaisuuksiin.

 

Säätiön keskeisenä tehtävänä on kertoa kaikkein vanhimmasta suomalaisesta ja karjalaisesta kulttuurista nykyaikaisimman teknologian keinoin.

Juminkeko on oman aikamme moderni muunnos kareliaanien yli sata vuotta sitten haaveilemasta suomalaisen kulttuurin pyhätöksi suunnitellusta Kalevalatalosta.

DSC00674
Juminkeko-0104-09_web

Juminkeko harjoittaa myös kansainvälistä kulttuurivaihtoa Kalevalaan liittyvissä asioissa. Säätiö tukee Kalevalan kääntämistä uusille kielille ja uusien eepoksien luomista sekä julkaisee alan kirjallisuutta.

Säätiö toteuttaa sekä yksinään että yhteistyökumppaniensa kanssa Suomessa ja sen ulkopuolella erilaisia hankkeita, jotka ulottuvat sisältötuotannosta ja muusta julkaisutoiminnasta perinteen keruuseen sekä arkistointiin ja Suomen lähisukukansojen tukemiseen monin eri tavoin.

Juminkeko toimii myös valtakunnallisena lastenkulttuurikeskuksena perinnekulttuurin alalla.

Lapset ovat aina tervetulleita meille! Juminkeko järjestää lapsille tutustumismatkoja Kalevalan maailmaan heille sopivalla tavalla: pienemmille perinneleikkituokioin, satunäytelmin, luku- askartelutuokioin ja isommille elokuvavideoin, näyttelyin yms. Heitä varten myös julkaistaan Kalevaloja, satukirjoja ja muuta perinnemateriaalia.

LAsten keskus
Tyttö piirtämässä

Kesäisin Kuhmossa lapsille järjestetään Hilpeä Heinäkuu -tapahtuma, jossa monien muiden toimijoiden rinnalla Juminkeko tarjoaa lapsille monipuolista ohjelmaa perustuen kansanrunouteen ja Kalevalaan.

Linkistä pääset  tutustumaan Hilpeän Heinäkuun ohjelmaan:

Tutustu myös näihin

Rakennus

Juminkeko-säätiön kulttuurikeskus edustaa uuden suomalaisen puuarkkitehtuurin huippua.

Lue lisää

Julkaisut

Juminkeko-säätiö julkaisee kirjoja, e-kirjoja, cd-levyjä ja multimediaohjelmia.

Lue lisää

Kalevala

Juminkeossa voi tutustua yhteen maailman laajimpiin kuuluvaan Kalevala-kokoelmaan.

Lue lisää