Siirry sisältöön

Näyttelyt

Kalevala, muinaishaltiat ja luonto

  • Milloin
    21.03.2024 – 07.06.2024
  • Taiteilija
    Hannu Ahonen ja Jorma Keskitalo
  • Näyttelyn toteuttaja
    Juminkeko

KALEVALA, MUINAISHALTIAT JA LUONTO

Entinen ja nykyinen luontosuhde

Kevätnäyttelyssä esittäytyvät tietokirjailija Jorma Keskitalo ja valokuvaaja Hannu Ahonen Kalevala, muinaishaltiat ja luonto – kirjallisuus- ja valokuvanäyttelyn kanssa. Se kertoo ihmisen luontosuhteesta ennen ja nyt. Näyttely on esillä 21.3.- 7.6.2024.

Näyttely koostuu kirjasta ja valokuvista. Kirja ja näyttely käsittelevät muinaissuomalaisten ja muiden luonnonkansojen sekä nykyihmisen luontosuhdetta. Muinaiskansojen mytologiassa luonto on aina läsnä, ja luonto itsessään on haltioiden ja jumalhahmojen tyyssija. Teknosivilisaatio puolestaan on aiheuttanut räjähdysmäisesti kasvavan luonnonvarojen kulutuksen, mikä on suistamassa elonkehän evoluutiohistorian kuudenteen sukupuuttoaaltoon.

Hannu Ahonen on ottanut valtaosan teoksen kuvista. Ahonen on valokuvaajana oman tiensä kulkija, joka luo fiktiivistä ja kantaaottavaa valokuvataidetta, mutta on menestynyt myös dokumentaristina. Hänellä on ollut parikymmentä näyttelyä ja hänet on palkittu lukuisia kertoja sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Jorma Keskitalo on kirjoittanut tekstit ja ottanut osan kuvista. Hän on koulutukseltaan biologi ja ekologi. Hän on Helsingin yliopiston tutkija, tietokirjailija, suomentaja ja freelance-luonnonvalokuvaaja. Hän on käsitellyt artikkeleissaan ja teoksissaan luonnon- ja ympäristönsuojelun teemoja sekä ihmiskunnan kohtalonkysymyksiä, kuten ilmastonmuutosta, energiakriisiä ja luonnon monimuotoisuuden heikkenemistä.

Tutustu myös näihin

Rakennus

Juminkeko-säätiön kulttuurikeskus edustaa uuden suomalaisen puuarkkitehtuurin huippua.

Lue lisää

Julkaisut

Juminkeko-säätiö julkaisee kirjoja, e-kirjoja, cd-levyjä ja multimediaohjelmia.

Lue lisää

Kalevala

Juminkeossa voi tutustua yhteen maailman laajimpiin kuuluvaan Kalevala-kokoelmaan.

Lue lisää