Siirry sisältöön

Muut tapahtumat

KALEVALAN-päivän juhla

  • Milloin
    28.02.2024 – 28.02.2024

Kuhmon Kalevalan päivän juhlaa vietetään 28.2.2024 klo 17.30 alkaen Juminkeossa. Varsinainen ohjelma alkaa klo 18, mutta vieraat ovat tervetulleita nauttimaan kahvia ja teetä rönttösten kera jo puoli tuntia ennen juhlan alkamista. Kaesan kotileipomo ja Hyvärisen leipomo ovat tukeneet tapahtumaa lahjoittamalla rönttösiä juhlan vieraille.

Juhlapäivän ohjelman pääesiintyjä on Kuisma Asikainen, viime vuoden Juminkeon avaaman säestyksettömän laulun apurahan voittaja. Asikainen on kansanlauluihin erikoistunut muusikko, jonka äidinpuoleiset juuret ovat Kainuussa, erityisesti Puolangalla ja Ristijärvellä.  Muusikon soolokonsertissa sukelletaan kainuulaiseen kansanlauluperinteeseen. Säestyksettömät soololaulut perinteen eri kerroksista kertovat kaihosta ja menetyksestä, rakkaudesta, vaaramaisemista ja musiikin ilosta. Perinteiset tekstit yhdistyvät vanhoihin melodioihin ja Asikaisen uusiin sävellyksiin. Kaikkien laulujen pohjalla on Kainuusta arkistoihin tallennetut laulut.

Ohjelmassa on myös Kuhmon musiikkiopiston kanteleyhtiö (Minna Seilonen, Inkeri Karppanen, Elisa Kerola) sekä tanssikoulun Ainon hätähuuto -balettiesitys (ohj. Maija Palsio). Pietari Willey lausuu sepittämäänsä Kalevalaan pohjautuvaa runoutta ja Kuhmon Kalevalaiset Naiset laulattavat yleisöä. Illan päätteeksi on perinteenmukainen nuorten kulttuuripalkintojen jako.

Kalevala-juhlan järjestäjiä ovat Juminkeko, Kuhmon kaupunki, Kuhmon Musiikkiopisto ja Kuhmon Kalevalaiset Naiset. Hyvärisen leipomo ja Kaesan kotileipomo ovat tukeneet juhlaa.

Tervetuloa Kalevalanpäivän juhlaan Juminkekoon! Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Tutustu myös näihin

Rakennus

Juminkeko-säätiön kulttuurikeskus edustaa uuden suomalaisen puuarkkitehtuurin huippua.

Lue lisää

Julkaisut

Juminkeko-säätiö julkaisee kirjoja, e-kirjoja, cd-levyjä ja multimediaohjelmia.

Lue lisää

Kalevala

Juminkeossa voi tutustua yhteen maailman laajimpiin kuuluvaan Kalevala-kokoelmaan.

Lue lisää