Siirry sisältöön

Näyttelyt

QUELEVALA: Ihmeiden aika

  • Milloin
    10.06.2022 – 30.11.2030
  • Taiteilija
    Hannes Aleksi ja Antía Sánchez

Jumikeon pihamaalla on esillä kansainvälisen taiteilijaparin Antía Sanchezin ja Hannes Aleksin massiivinen puu- ja keramiikkaveistos Ihmeiden aika, joka on kiinnittynyt suomalaisen kulttuurin ytimeen.

Teos on osa espanjalais-suomalaisen taiteilijaparin Quelevala-taideprojektia. Kahdeksankulmainen jättiteos koostuu suurista lankuista rakennetuista seinistä, joihin on työstetty kuvia muinaisten maailmansyntymyyttien inspiroimana. Puuta on työstetty veistämällä, kaivertamalla ja polttamalla. Puuinstallaatiossa on kolmetoista suurta seinämaalausta sekä yksi keramiikkamuraali. Lopputuloksena on väkevä visuaalinen kokemus, jossa luolamaalaukset ja Kalevalan kuvasto yhdistyvät moderniin ilmaisuun.

Taiteilijoiden lähtökohtana on ajatus kaukaa menneisyydestä, jolloin ihmiset eivät tienneet käsitettä ”luonto”, koska sen ulkopuolella ei ollut mitään. He toteavat, että Quelevala-taideprojekti on taiteellinen tutkimusmatka esivanhempiemme maailmankuvaan ja -selitykseen.

– Selviytyäkseen ihmiskunnan on palattava henkisille juurilleen, ihmisyyden ja ihmettelyn ytimeen, taiteilijat sanovat. – Kenties sieltä löytyy sitä voimaa ja herkkyyttä, jolla kohdata ja ratkaista edessämme olevia ongelmia.

Ihmeiden aika on esillä Jumikeon pihamaalla kesäkuun 10. päivästä alkaen syyskuun loppuun asti.

Kuva: Maria Kärkkäinen

Tutustu myös näihin

Rakennus

Juminkeko-säätiön kulttuurikeskus edustaa uuden suomalaisen puuarkkitehtuurin huippua.

Lue lisää

Julkaisut

Juminkeko-säätiö julkaisee kirjoja, e-kirjoja, cd-levyjä ja multimediaohjelmia.

Lue lisää

Kalevala

Juminkeossa voi tutustua yhteen maailman laajimpiin kuuluvaan Kalevala-kokoelmaan.

Lue lisää